Lily A

Svärmorsor i allmänhet
Har du eller har haft en svärmor?

Var er relation god, enkel, lättsam, kärleksfull?

Såg hon dig som en inkräktare, någon som "stal" hennes käraste ögonsten ifrån dig, eller blev du hennes bästa vän, shoppingväninna, den du alltid kunde vända dig till för goda råd?

Lite av varje, säkert, i värsta fall en person du med nöd och näppe stod ut med under familjesammankomster, i bästa fall en kvinna du fick god kontakt med och gärna besöker.

Att vara svärmor är blandat

Lite oroligt först, här kommer en ung kvinna din son skall dela sitt liv med, en kvinna du inte alls känner men som kommer ha större inverkan på din son och barnbarn än du någonsin haft och den största oron handlar om att "kommer hon att tycka om mig? Kommer vi att få god kontakt?" 

Att vara svärmor är roligt, svårt, utmanande, härligt och något jag såg fram emot långt innan ni träffades. Att få möta en människa som älskar mitt barn, som ser Min son som den underbara och fantastiska människa han är. 

Som svärmor ser jag ingen konkurrens, har ingen önskan att lägga mig i ert liv, glad att få dela roliga stunder med er, gläder mig när ni älskar varandra

Som svärmor är det fantastiskt att få lära känna, att få ett tillskott till familjen, nya idéer, nya perspektiv 

Och livet går vidare